Catalog Avon
Catalog Avon Comanda Avon Comenzi & Livrari Reprezentant Avon

HOME | PARTENERI | ARTICOLE | HARTA SITE | CONTACT
 

Istoria Avon

 
Cosmetice Avon.ro
Parfumuri
Machiaj
 
 
Povestea Avon incepe in urma cu mai mult de 120 de ani, cand fondatorul sau David McConnell, un vanzator de carti pe atunci, a descoperit ca parfumurile de trandafiri pe care le oferea erau motivul pentru care oamenii ii cumparau cartile. Intuind oportunitatea unei noi afaceri, McConnell a fondat in anul 1886, California Perfume Company, la New York. In anul 1939 compania a fost denumita Avon, dupa numele raului care curge in Stratford-Upon -Avon, taramul natal al lui Shakespeare.Femeile au vandut produse Avon inca din 1886, cu 34 de ani inainte de a castiga in SUA dreptul de a vota. Primul Reprezentant a fost doamna P.F.E. Albee. Intr-o perioada in care rolul femeii era acela de a avea grija de casa, de a raspunde la usa si nicidecum de a “deschide” usi, doamna Albee era o avangardista: cea care a consacrat termenul Lady Avon si prima care a pus bazele sistemului de vanzare directa, pe care acum il folosesc milioane de Reprezentanti din intreaga lume.
Primul set de parfumuri produs - Little Dot Perfume Set includea cinci arome: Violet, White Rose, Heliotrope, Lily-of-the-Valley si Hyacinth. Inca din prima zi a fondarii companiei a fost impus principiul garantiei de 100% care presupunea returnarea produselor in cazul in care clientii erau nemultumiti de acestea si inapoierea sumei platite.

In perioada de varf a anilor ’20 compania isi dubleaza vanzarile la 2 milioane de dolari. Numarul Reprezentantilor ajunge la 25.000, iar compania isi muta sediul central in 114 Fifth Avenue, printre zgarie-norii din Manhattan. Incep sa fie vandute primele produse sub denumirea Avon: o periuta de dinti, talc si un set de ingrijire personala.

In 2005 la New York, Fragrance Foundation acorda parfumului Today Tomorrow Allways premiul “Fragrance of the Year”, pentru categoria Women’s Private Label/Direct Sell, cea mai inalta distinctie acordata inovatiilor in domeniul parfumurilor.
Avon a inteles ca o comunicare interculturala nu este posibila decat in masura in care cele doua sau mai multe culturi implicate sunt orientate catre un scop comun. De aceea Avon a venit in intampinarea nevoilor diferite ale natiunilor, impunand o a treia cultura, aceea a respectului fata de valori, norme si cutume. Asa a reusit sa castige milioane de clienti din peste 100 de tari.
Avon a ajuns un nume important pe piata produselor cosmetice in Romania, mai intai in vanzarea directa, iar apoi in competitia cu toate firmele cosmetice. Drept urmare, in anul 2001 Avon a castigat pozitia de LIDER DE PIATA, pozitie pe care a consolidat-o incepand de atunci.

 
   
Avon este marca inregistrata a Avon Cosmetics Romania
Copyright © 2011 Catalog Avon

Parteneri: Revista Mireasa | Chirurgie Plastica | Produse Avon
Despre Avon | Beneficii ca Reprezentant Avon | Cum comand?